Propozycje potraw do wyboru
Dania zimne
Dorsz w sosie węgierskim - 10 zł/os.
Ryba po grecku - 10 zł/os.
Karp po żydowsku - 10 zł/os.
Sandacz w galarecie z sosem tatarskim - 12 zł/os.
Rolada z łososia z musem chrzanowym - 12 zł/os.
Mięsa pieczyste (schab ze śliwką, karkówka, boczek) - 15 zł/os.
Pasztet z żurawiną i chrzanem - 10 zł/os.
Sałatka jarzynowa - 10 zł/os.
Sałatka z tuńczykiem - 10 zł/os.
Paprykarz Szczeciński - 10 zł/os.
Tatar z tuńczyka - 15 zł/os.
Gravlax - 15 zł/os.
Śledź ze śmietaną i jabłkiem - 10 zł/os.
Sałatka śledziowa z ziemniakami - 10 zł/os.
Krewetki marynowane - 15 zł/os.
Łosoś z serkiem chrzanowym - 15 zł/os.
Dania gorące
Krem z buraka - 10 zł/os.
Barszcz z pasztecikiem z kapustą i grzybami - 15 zł/os.
Zupa grzybowa z łazankami - 15 zł/os.
Karp smażony saute z pieczarkami - 20 zł/os.
Dorsz po polsku - 20 zł/os.
Pieczony schab z sosem śliwkowym - 15 zł/os.
Pierogi z kapustą i grzybami - 15 zł/os.
Kopytka smażone - 5 zł/os.
Warzywa z wody - 10 zł/os.
Bigos myśliwski - 15 zł/os.
Kasza gryczana z warzywami - 5 zł/os.
Pieczona karkówka z dzika w sosie - 22 zł/os.
Kaczka pieczona na modrej kapuście - 35 zł/os.
Dania słodkie
Sernik - 10 zł/os.
Jabłecznik - 10 zł/os.
Makowiec - 10 zł/os.
Kluski z makiem - 5 zł/os.
Piernik z konfiturą śliwkową - 10 zł/os.
Tiramisu piernikowe - 15 zł/os.
Napoje bezalkoholowe
Soki, woda, napoje gazowane - 20 zł/litr
Kawa, herbata bez ograniczeń formie bufetu - 15 zł/os.
Napoje alkoholowe
Wino białe - 90 zł / 0,75 l.
Wino czerwone - 90 zł / 0,75 l.
Wódka biała - 90 zł / 0,5 l.
Whiskey Ballantines - 170 zł / 0,7 l.
Gin - 190 zł / 0,7 l.
Zapraszamy do kontaktu
e-mail: restauracja@parkhotel.szczecin.pl
Kamila Młynarska - KIEROWNIK RESTAURACJI
Wojciech Kulik - KIEROWNIK RESTAURACJI