
Przystawki
Tatar wegetariański z bakłażana i papryki
majonez z palonego pora
Tatar wołowy
Krewetki
Wątróbka z królika
Zupy
Żur
kiełbasa własnej produkcji / boczek złotnicki / puree ziemniaczano – chrzanowe / emulsja z majeranku
Krem czosnkowo – serowy
chips wołowy / kawałki gotowanego antrykotu / emulsja z czosnku niedźwiedziego
Krem dyniowy
wariacja dyniowa (chips, pestki, oliwa, pierożek)
Sałaty
Kiszony burak
gruszka glazurowana / fenkuł piklowany / ser kozi / pestki słonecznika / rodzynki
Mix sałat
Sałatka Cezar
Makarony i pierogi
Tagliatelle szpinakowe
polskie chorizo / miecznik / jarmuż
Pierożki nadziewane serkiem grzybowym
Dania mięsne
Pieczona kaczka
Modra kapusta / Kopytka / Sos jabłkowy
Stek
Jagnięcina
puree z palonego kalafiora / glazurowany burak / sos z nalewki wiśniowej
Górka cielęca
puree pietruszka / brulee borowikowe / sos casis (porzeczkowy) / warzywa w cieście filo
Perliczka
puree z dynii / warzywa pieczone z miodem / sos szałwiowy
Dania rybne
Ryba smażona
duszony ogórek świeży i kołobrzeski w vermucie / ziemniaki gotowane
Ryba pieczona
Desery
Gorące ciastko czekoladowo – rumowe
sorbet pomarańczowy / żel cynamonowy
Gruszka Świętej Heleny
sos waniliowy / kruszonka piernikowa