+48 91 4340050
Uroczysta kolacja Slowfood

Uroczysta kolacja Slowfood

zyskaj zniżkę
kup voucher

18 listopada o godzinie 17.00 zapraszamy do Restauracji Park Hotel na uroczystą kolację
w ramach akcji Gęsina na Świętego Marcina.

 

Kolację przygotuje trzech szefów kuchni:

 

Tomasz Madera - Park Hotel Szczecin

Grzegorz Nowicki – Hotel Aquarius Kołobrzeg

Przemysław Staniek – Seaside Park Hotel Kołobrzeg

 

Menu kolacji

 

Przystawka zimna

Pierś z gęsi / śliwka /pomarańcze/piernik/miód gryczany/foie gras/gruszka/bazylia cytrynowa/burak

 

Przystawka ciepła

Żołądki gęsie/ piwo porter /polenta/demi glace/pietruszka / kasztan/ gruszka / burak

 

Zupa

Bulion gęsi / anyż / gożdzik /kardamon /kozia broda /pierożek gęś-jarzębina

 

Danie główne 1

Szarpane udo gęsie / dynia / batat/ burak/ renata/ demi glace/ konfitowany czosnek/panco

 

Danie główne 2

Pierś z gęsi /topinambur -vanilia / kasza gryczana / pampuch-żurawina / demi glace-śliwka-foie gras

 

Deser

Ser z gospodarstwa rolnego ‘’Wojciech Pilch ‘’/ gęsie jaja / gęsi tłuszcz/ pszenica / cukier

 

 

Do każdego dania wino dobrane przez Pana Wojciecha (Citi Wine)

 

Napoje zimne i ciepłe (kawa, herbata, sok)

 

..:: Cena menu z napojami: 250 zł/os. ::..

 

 

Bufet niespodzianka oparty na gęsinie

 

Bufet słodki z rogalami marcińskimi w roli głównej

 

Kolację poprowadzi Pan Andrzej Buławski (Slow Food Szczecin) z akompaniamentem Pani Ani Nowik

 

 

 

Partnerzy kolacji

Zdjęcie w tle
Konferencje
Konferencje
Slow Food
Slow Food
Gault Millau
Gault Millau
Culinary Heritage
Culinary Heritage
Best Hotel Award
Best Hotel Award
Moje Konferencje
Moje Konferencje
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij