18 listopada o godzinie 17.00 zapraszamy do Restauracji Park Hotel na uroczystą kolację
w ramach akcji Gęsina na Świętego Marcina.
Kolację przygotuje trzech szefów kuchni:
Tomasz Madera - Park Hotel Szczecin
Grzegorz Nowicki – Hotel Aquarius Kołobrzeg
Przemysław Staniek – Seaside Park Hotel Kołobrzeg
Przystawka zimna
Pierś z gęsi / śliwka /pomarańcze/piernik/miód gryczany/foie gras/gruszka/bazylia cytrynowa/burak
Przystawka ciepła
Żołądki gęsie/ piwo porter /polenta/demi glace/pietruszka / kasztan/ gruszka / burak
Zupa
Bulion gęsi / anyż / gożdzik /kardamon /kozia broda /pierożek gęś-jarzębina
Danie główne 1
Szarpane udo gęsie / dynia / batat/ burak/ renata/ demi glace/ konfitowany czosnek/panco
Danie główne 2
Pierś z gęsi /topinambur -vanilia / kasza gryczana / pampuch-żurawina / demi glace-śliwka-foie gras
Deser
Ser z gospodarstwa rolnego ‘’Wojciech Pilch ‘’/ gęsie jaja / gęsi tłuszcz/ pszenica / cukier
Do każdego dania wino dobrane przez Pana Wojciecha (Citi Wine)
Napoje zimne i ciepłe (kawa, herbata, sok)
..:: Cena menu z napojami: 250 zł/os. ::..
Bufet niespodzianka oparty na gęsinie
Bufet słodki z rogalami marcińskimi w roli głównej
Kolację poprowadzi Pan Andrzej Buławski (Slow Food Szczecin) z akompaniamentem Pani Ani Nowik
Partnerzy kolacji