KREATYWNE GOTOWANIE ponownie w Park Hotel
Show kulinarne w wykonaniu Kristoffera Basznianina, Mariusza Siwaka, Jacka Krakowiaka, Andrzeja Jakomulskiego. Czterech kucharzy ugotuje wyśmienite dania, do których sommelier dobierze wina świata. Najlepsze, pełne pasji dania kuchni nowoczesnej połączone z kuchnią polską i skandynawską.
Tego wieczoru będziemy mogli posmakować kilkunastu potraw w tym m.in. koźlaka z dziką różą, wątrobę gęsią, śledzia z młodymi kurkami czy zupę z kurek podawaną z kiełbasą z żubra.
Do zobaczenia 5 sierpnia o godz. 19:00 w Park Hotel.
Rezerwacja miejsc tel. : +48 693 720 154
Pracował w uznanych, nagradzanych gwiazdkami, restauracjach w USA (Seattle i Nowy York), Danii, Szwecji, na Wyspach Owczych, a także w luksusowym resorcie na sawannie w Tanzanii i najlepszej restauracji w RPA. W 2015, wraz z Torstenem Vildgaardem Head Chefem Restauracji Studio* w Kopenhadze oraz Sasu Laukkonenem Head Chefem Restauracji Chef & Sommelier* w Helsinkach, brał udział w Kuchni Mistrzów – trzydniowym kulinarnym show w Krakowie podczas Targów HORECA. Obecnie pracuje w Restauracji AOC** w Kopenhadze oraz zajmuje się realizowaniem własnych idei związanych ze współpracą z Robertem Cortezem i jego CR8. Jest trenerem ekipy chińskich kucharzy uczących się kuchni nowo skandynawskiej dla potrzeb nowo otwieranej przez skandynawską Izbę Handlową ekskluzywnej restauracji w Szanghaju, oraz poprzez własny projekt Nordiska Fabriken prowadzi pokazy zaawansowanej kuchni fusion i nowonordyckiej.
Jest szef kuchni w Park Hotel. Uczył się od najlepszych, m.in. od Wojciecha Amaro –zdobywcy gwiazdki Michelina. Sam jest medalistą Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie.
Przedstawiciel młodego pokolenia szefów kuchni w Polsce. W swojej pracy koncentruje się na tworzeniu autorskich dań, wykorzystując produkty regionalne oraz sezonowe. Zaangażowany w poszukiwanie nowych składników podróżuje po regionie, nawiązując współpracę
z lokalnymi rolnikami i hodowcami, od których czerpie pomysły na nowe potrawy do karty menu.
Na co dzień gotuje w Kołobrzegu w hotel AQUARIUS SPA*****.
Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Miłośnik kuchni francuskiej i pasjonata kuchni polskiej regionalnej. Szefuje
w kuchni Hotelu Leda w Kołobrzegu.