SHOW kulinarne w wykonaniu Kris’a Basznianina oraz Mariusza Siwaka
5 marca o godz.19:00 zapraszamy wszystkich miłośników dobrej kuchni na istne show kulinarne w wykonaniu najlepszych kucharzy kuchni nowoczesnej. Tego wieczoru specjalnie dla szczecinian kucharze przygotują 10 wyśmienitych dań, do których sommelier dobierze najlepsze wina świata.
Skosztujemy m.in. diabła morskiego, grasicę, jelenia i wiele innych, smakowitych kulinarnych niespodzianek. Takiej uczty w Szczecinie jeszcze nie było!
Kris Basznianin mieszka na co dzień w Kopenhadze. Pracował w uznanych, nagradzanych gwiazdkami, restauracjach w USA (Seattle i Nowy York), Danii, Szwecji, na Wyspach Owczych, a także w luksusowym resorcie na sawannie w Tanzanii i najlepszej restauracji w RPA. Obecnie m.in. zajmuje się realizowaniem własnych idei związanych ze współpracą z Robertem Cortezem i jego CR8. Jest również mentorem w awangardowym projekcie Food Think Tank w Polsce.
Mariusz Siwak szef kuchni w Hotel Park, m.in. medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. Gotował m.in. z Wojciechem Amaro – jedynym w Polsce zdobywcą gwiazdki Michelina.
Bilety w cenie 260 zł dostępne pod nr +48 91 434 00 50 lub +48 667 084 438.